Cursurile sunt destinate atât celor care doresc să facă intensiv, cât și celor care vor să vina de hobby sau pur și simplu sunt curioși și vor să încerce. Cursurile se adresează totodată atât începatorilor, cât și celor de nivel mediu sau care vor să se perfectioneze. Nu este un impediment faptul că nu ai mai cântat vreodată la vreun instrument sau că nu mai ai 20 de ani. Singura condiție esențială este urechea muzicală (capacitatea de a reproduce în mod exact sunetele muzicale, iar în cazul nostru de a reproduce ritmul). Aptitudinile muzicale se vor testa la prima ședință.

Sala de studiu este utilată complet cu 2 seturi de tobe, metronom, practice-pad, calculator, aer condiționat și un minibar pentru o mai bună desfașurare a cursurilor. Băutura (cafea, ceai, apă minerala/plată, suc) este din partea casei. Ședințele se pot desfășura și la domiciliul cursantului (dacă acesta are instrument).

Se va studia dupa metode moderne și interactive în funcție de profilul și de capacitatea de asimilare a fiecaruia:

  • partituri, manuale (pentru o mai bună sistematizare și înțelegere a ritmurilor și a diverselor tehnici)
  • metronom (metronomul este vital în dezvoltarea ulterioară a viitorului toboșar)
  • pregătire și formare pentru cântat cu trupa (cursantul va cânta după melodii sau/și va putea fi acompaniat de chitară/bas/clape/percuție)
  • improvizație (se propune stimularea creativității fiecărei persoane în parte prin diverse exerciții interactive)
  • sesiuni de înregistrări (cursantul va fi înregistrat video pentru a-și putea urmări evoluția și pentru a-și corecta greșelile)
  • vizionarea de clipuri video cu toboșari din diverse stiluri muzicale pentru a înțelege mai bine abordarea instrumentului
  • învățarea unei melodii la alegere și inregistrarea ei

Cursantul va fi inițiat în următoarele stiluri muzicale: Rock, Pop, Funk, Disco, Jazz, Blues, Hip-Hop, R&B, World & Ethnic, Dance, Trap, Drum'n'Bass, Punk, Metal, Indie, Populara etc.

Totodată, cursantul va fi consiliat și îndrumat în alegerea instrumentului (dacă va dori să-și cumpere pe viitor), pentru găsirea celei mai bune oferte în funcție de bugetul de care dispune și de preferințe.

Programul este flexibil (marți - vineri: 10:00 - 21.00, sambata: 9:00 - 16:00) și se stabilește de comun acord. O ședință durează 60 minute. Ședințele sunt individuale (1 la 1, profesor - elev) și personalizate pentru fiecare în parte. Vârsta minimă este de 8 ani.

Andrei

Profesor de tobe cu peste 15 ani de experiență în predare

© Cursuri tobe
Creat cu de Lirateq Software